دکتر اصغر مکارم رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت روز شنبه در این آئین گفت: این تفاهمنامه به منظور گسترش همکاریهای علمی و پژوهشی بین سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان و دانشگاه علوم پزشکی جیرفت منعقد شد.
وی ارتباط ۲ نهاد دانشگاه و صنعت را از ضروریترین مناسبات هر جامعهای دانست و نتیجه این ارتباط را رشد و شکوفایی این ۲ نهاد و بهبود شرایط جامعه عنوان کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ادامه داد: تجربه کشورهای مختلف حاکی از آن بوده که ایجاد چنین رابطهای، عاملی مهم در رشد و توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آنها بوده است.
او با بیان اینکه دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی و فرهنگی یکی از عوامل سرنوشتساز برای رسیدن به اهداف والا در جامعه است، تصریح کرد: توسعه در همه ابعاد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جز با در اختیار داشتن نیروی انسانی کارآمد و ابزار پیشرفته قابل دستیابی نخواهد بود.
مکارم توجه به اهمیت نقش دانشگاه در ارتقای صنعت و به تبع آن توسعه اقتصادی را ضرورت امروز جامعه دانست و گفت: دانشگاه جای تولید علم بوده و صنایع، تشنه این دانش برای کارآمدی، بهرهوری و سودآوری بهتر هستند.
وی به دیدار مقام معظم رهبری با وزیر فرهنگ و آموزش عالی و چند تن از رؤسای دانشگاهها در سال ۶۹ اشاره کرد و گفت: معظم له در این دیدار فرمودند ما اگر علم و عالم نداشته باشیم، صنعت هم نداریم لذا تقویـت و گسـترش تعامل میـان صـنعت و دانشـگاه، یکـی از رویکردهـای اصـلی کشورهای پیشرفته و در حال توسعه است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تقویت و گسترش همکاری و تعامل دانشگاه و صنعت را به عنوان ۲ مؤلفه اصلی اثرگذار در فرآیند توسعه پایدار عنوان کرد و گفت: امروز شاهد انعقاد تفاهمنامهای بین دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان هستیم تا با امضای این تفاهمنامه طرفین تلاش خویش را برای گسترش توان منطقه جنوب کرمان در حل مشکلات و معضلات منطقه هدفمند کرده و از هیچ کوششی در این مسیر دریغ نکنند.
وی اظهار داشت: یکی از بخشهای مهم که میتواند در شتاب بخشیدن به توسعه منطقه مؤثر باشد، بخش تولید و تجارت است که با فراهم شدن زمینه ارتباط این بخش با دانشگاه و مراکز علمی میتوان دستاوردها و ثمرات ارزشمندی را نصیب مردم منطقه و حتی کشور کرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان هم از آمادگی این سازمان برای همکاری هر چه بیشتر با بخش دانشگاهی خبر داد.
مسلم مروجی ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه را از اولویتهای مهم بخش صنعت دانست و گفت: معتقد هستیم فناوری، کمک کننده و نجات دهنده صنایع بزرگ کشور است و دانشگاهها، مراکز علمی و پژوهشکدهها میتوانند تاثیرگذارترین نقش را در این زمینه داشته باشند.
او خواستار سوق دادن پایاننامههای دانشگاهی به بخش صنعت و معدن شد تا شاهد اثرات مثبت این مهم باشیم.
مروجی اظهار داشت: تفاهمنامه ارتباط دانشگاه و صنعت بین دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان برای نخستینبار در تاریخ این منطقه رقم خورد لذا امیدواریم شاهد اثرات خوب این حرکت باشیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جیرفت هم گفت: واحد ارتباط با صنعت این دانشگاه به تازگی راهاندازی شده است.
خانم دکتر سیدی از برنامهریزی برای انعقاد سه تفاهمنامه طی سال جاری خبر داد و افزود: تقویت ارتباط با صنعت یکی از اولویت مهم این معاونت است.